Beskytte fødevarer: Fra plastik til bæredygtighed

For at reducere forurening fra plastik har mange virksomheder valgt at skifte plastikemballage ud med papir- og papemballage. Dette har dog ledt til flere udfordringer i forhold til at beskytte fødevarerne og emballagen.

Verden står over for flere miljøproblemer fra det store plastikforbrug, hvilket har ført til, at et stigende antal virksomheder vælger mere miljøvenlig emballage. Plastemballage har været brugt i mange år til at beskytte fødevarer, men nu vælger mange virksomheder papir- og papemballage for at reducere forurening.

En udfordring indebærer dog, at plastik har beskyttende funktioner, som ikke findes i papir- og papemballage. For eksempel virker plastik rigtig godt til at beskytte fødevarer, og plastikemballage forlænger fødevarens holdbarhed. Samtidig bliver plastik sjældent ødelagt af fødevareindholdet. Derudover fungerer plastik som en sikkerhedsbarriere, der tillader print på ydersiden af emballagen. Derfor kræver eliminering af plastik en alternativ barriere til at påtage sig denne beskyttende funktion.

 

Løsninger til beskyttelse af fødevarer og emballage


Der opstår en række problemer for virksomhederne, når der skiftes fra plastikemballage til papirbaseret emballage. Derfor har Resino Trykfarver udviklet følgende løsninger:

 

1. Beskyttelse af fødevarer fra komponenter i papiret eller migrering af komponenter fra den ydre belægning eller print


For at beskytte fødevarerne i emballagen er der et udvalg af både vandbaseret og solventbaseret, udvendig og indvendig belægning. Disse beskyttende belægninger er specielt udviklet til materialer med direkte kontakt med fødevarer.

Tilsvarende kan trykfarver vælges med hvilken som helst ønsket grad af sikkerhed – lige fra trykfarver der kræver en belægning for at beskytte printet og tillade direkte fødevarekontakt, hvor alle ikke-flygtige komponenter er naturlige eller fødevaregodkendte ingredienser. Du kan læse mere om trykfarver og belægninger til print på materialer med direkte fødevarekontakt her.

Det er vigtigt at matche emballagen til den nøjagtige anvendelse, fordi godkendelser og sikre komponenter er forskellige for diverse fødevarekategorier. Resino hjælper gerne med at sikre, at lovgivningsmæssige forhold bliver overholdt.

 

2. Beskyttelse af emballagen mod at blive ødelagt af fedt og fugt fra fødevarerne


Fødevarer er ofte fedtede eller fugtige. Fedt og vand ødelægger både papir og pap, hvilket vil forårsage misfarvning eller opløse emballagen.

Dette kan løses ved at påføre fedtresistente eller vandafvisende belægninger, som fås hos Resino. På denne måde vil papir- og papemballage være beskyttet mod fedt og fugt fra fødevarer.

Disse emballageløsninger kan også bruges til andre produkter med direkte fødevarekontakt for at imødekomme bestemte krav, eksempelvis paptallerkener, papkrus og papirsugerør.